Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas İsrail’i uyardı

Gazze’deki Hamas yönetimi, kayıp yerleşimcilerin cesetlerinin bulunmasının ardından, olası bir İsrail saldırısının ‘cehennemin kapılarını açacağı’ uyarısında bulundu. İsrail hükümetinin olağanüstü toplantısı sürüyor.



Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri AFP’ye yaptığı açıklamada, EÄŸer iÅŸgal kuvvetleri eÄŸer bir saldırı ya da savaÅŸ baÅŸlatırlarsa kendilerine cehennemin kapılarını açmış olurlar” ifadelerini kullandı.

Ä°srail ordusu Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada üç gencin cesedinin El Halil bölgesinde bulunduÄŸunu duyurdu.

GeliÅŸme üzerine hükümet olaÄŸanüstü toplandı. Kısa bir süre içinde konuyla ilgili hükümetten açıklama yapılması bekleniyor.

Ä°srailli yetkililer, cesetlerin bulunduÄŸunun üç aileye de bildirildiÄŸini söyledi.

Ä°srail kaçırılan öÄŸrencilerin 16 yaşındaki Naftali Fraenkel, aynı yaÅŸtaki Gilad Shaer ve 19 yaşındaki Eyal Yifrah olduÄŸunu açıklamıştı.

Ä°srail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Åžeria'daki Gush Etzion yerleÅŸim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleÅŸimci gencin kaçırıldığını iddia etmiÅŸ, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuÅŸtu.

Ä°srail parlamentosunun kaçırılanların bulunması için orduya geniÅŸ yetkiler vermesinin ardından düzenlenen operasyonlarda 500'den fazla Filistinli tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.